På cykel i og omkring Esbjerg

Tirsdag, januar 19, 2016

Esbjerg og omegn er et dejligt område, specielt når man er på cykel. Den enestående natur og de store flade vidder i Nationalpark Vadehavet gør området velegnet til cykelture uden anstrengende bjergetaper.

Cykelturistkort - Ta’ på cykeltur i Esbjerg Kommune
På cykelturistkortet er der ud over bykort over Esbjerg, Ribe og Bramming udvalgt 4 rundture langs Vadehavet og ind i landet alle beliggende i Nationalpark Vadehavet. Download kortet her eller hent det gratis i VisitEsbjergs Velkomstcenter.

Stormflodsruten på 56 km viser rundt i det lave barske marsklandskab og ud bag havdiget - der i dag giver os alle beskyttelse mod havets voldsomme kræfter, der tidligere har kostet så mange menneskeliv.

Ho Bugt ruten på 27 km leder dig rundt langs den nordligste og mere fredelige del af Vadehavet. Den følger bugten, hvortil Varde å har sit udløb, med udsigt til Skallingen og Langli og ind i det naturskønne Marbæk Plantage og Marbækgård.

Luft under vingerne ruten på 26 km rundt på Fanø.

Vikinger og Vadehavet rute på 28 km rundt i egnen omkring Ribe forbi bl.a. Vadehavscentret og Ribe Vikingecenter.

Cykelrastepladser
Rundt om på cykelstinettet er der etableret flere cykelrastepladser, som kan findes afmærket på cykelturistkortet og cykelstikortet. Disse rastepladser er udstyret med borde, bænke, affaldsstativ og vandpost, så din drikkedunk kan blive fyldt. Derudover er der luftpumper, så dæktrykket hurtigt kan justeres.

Luftpumpe
Flere steder i Esbjerg by er der placeret luftpumper, så du let og hurtigt kan få luft i slangen og hurtigt komme videre frem på cykelstien. Cykelpumpernes placering er afmærket på cykelstikortene.

På mountainbike i Esbjerg Kommune

8 steder finder du mountainbikespor eller baner - se kort over mountainbikespor i Esbjerg Kommune

 

 

Del denne side

Vestkystruten

National cykelrute 1 er en fantastisk cykeltur langs Vestkysten fra Rudbøl til Skagen på ca. 530 km.

Flere oplysninger om cykelrute 1 findes her. 

Ruten som her vises i Cyclistic er en beregnet tilnærmelse til den faktiske rute. 

Ruten er skiltet - så følge skiltene.

 

Denmark By Bike

Ny hjemmeside til planlægning af din kommende cykeltur. Vestkystruten ligger sammen med en masse andre cykelruter klar til at blive opdaget på Denmark By Bike

Cyclistic - cykelruter på mobilen

Cyclistic er et værktøj udviklet af Dansk CyklistForbund beregnet på at hjælpe dig med at planlægge din næste cykeltur. 

Man vælger et udgangspunkt, vælger de interessepunkter, man ønsker at tilføje til sin rute. Når ruten er på plads, kan man på siden se info om rutens længde, højdekurver, tidsforbrug osv. Til sidst gemmes ruten, og når man så er ude i marken, kan man få sin rute vist på mobilen ved at bruge Cyclistics mobil-udgave m.cyclistic.dk.  


Panoramaruter

Der findes 16 skiltede Panoramaruter langs den jyske vestkyst. De følger eller går tæt på kysten og på Vestkystruten.

Se alle Panoramaruter her.  


Cykler ved vandet

I Esbjerg Kommune er den ca. 18 km lange "Cykler ved vandet" rute afmærket med cykelruteskilte, der er navngivet Cykler ved vandet. Skiltene kan findes i området mellem Hjerting og Fiskeri- og Søfartsmuseet.
Så tag en tur i Nationalpark Vadehavets nordligste del - begynd eventuelt med et besøg på Fiskeri- og Søfartsmuseet. 

Du kan downloade kortet her. 

8 cykelkort og guidebøger der dækker hele Danmark i målestok 1:100.000.

Fås på dansk, tysk og engelsk.