Esbjerg Ting- og Arresthus

En middelalderborg midt i Esbjerg. Raffinerede detaljer i murværket, kamtakkede gavle og et tårn, som strækker sig 30 meter mod himlen. Det gamle ting- og arresthus, tegnet af arkitekten H.C. Amberg i 1892, er et markant hus i Esbjerg. Både i bybilledet og i byens historie. Uden en vedholdende indsats fra byens borgere var huset aldrig blevet bygget. Driftige folk sørgede selv for at købe grunden til huset, og helt tilbage fra 1870-erne pressede man på for at få lov til at opføre et ting- og arresthus i Esbjerg.

Realdania Byg har gennemført en grundig restaurering og nyindretning af både tinghus og arrest - arresten havde stået ubenyttet siden 1947. Nu kan huset igen efter mange års slid og brug stå smukt, brugbart og indbydende. Fængselsceller er blevet til møderum, en ny port omskaber gårdrum til byrum, og i forhuset er oprindelige rumforløb og døråbninger genskabt. Det historiske hus fra 1892 står igen klar til at indtage rollen som byens hus. 

Realdania Byg købte i 2010 ejendommen af Tinghus Fonden i Esbjerg, som stadig lejer huset. VisitEsbjerg og Esbjerg Kommune er blandt brugerne i ting- og arresthuset, som bl.a. danner ramme om vielser, turistinfo-center og SSP-arbejdere og Natteravnene.

Der er kun adgang til turistinfo-centret og til vielseslokalerne ved vielser. 

Del denne side

Opdateret af:

VisitRibeEsbjerg tourist@businessesbjerg.com
 

Kontakt

Adresse

Skolegade 33
6700 Esbjerg

Telefon

+45 75125599

Fakta

  • Faciliteter

    • Servicehund tilladt
    • Hund er tilladt
  • Type

    • Arkitektonisk interessant

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 8.452531
Latitude : 55.46703